Een functie van een communicatiespecialist is de creatie van communicatie uitingen. Deze competentie, Creëren & Realiseren staat in het teken van de vaardigheid om dit succesvol te doen. Daarbij is rekening gehouden met de invulling die de Hogeschool van Amsterdam aan die competentie geeft.

Ik creëer uitingen op basis van de bepaalde strategie. Daarbij gebruik ik tijd en middelen efficiënt en werk ik succesvol samen met betrokkenen. Dit, met als resultaat uitingen die onderscheidend, authentiek en relevant zijn voor de organisatie.

Bij deze competentie horen drie gedragsindicatoren.

Creativiteit

Door mij creatief op te stellen ontwikkel ik originele ideeën en uitingen. Een reflectie is gericht op een Best Practise op het gebied van creativiteit.

Resultaatgerichtheid

Deze gedragsindicator is in drie aspecten gesplitst. De volgende vaardigheden komen aan bod: Doelgericht werken, oplossingsgerichtheid en procesgericht werken. Deze vaardigheden zijn sterk van invloed op het resultaat. Om die reden is ook op deze gedragsindicator gereflecteerd.

Ontwikkelingsgerichtheid

Deze gedragsindicator is wenselijk bij iedere competentie. In alle gevallen blijft er ruimte voor verbetering. Door actief bezig te zijn met mijn ontwikkeling stimuleer ik de vooruitgang. Ook op dit gedrag heb ik gereflecteerd.

Bekijk hier het Competentieoverzicht van de Hogeschool van Amsterdam, opleiding Communicatie