Over mij

Celeste Dorigo

 

 

 

 

 

Dit ben ik.

 

Deze website is mijn portfolio en mijn werk speelt de hoofdrol. Wie ben ik? Een spraakwaterval die de wereld afspeurt op zoek naar verhalen. Dat is wat ik het liefste doe: verhalen horen en verhalen vertellen. Om je mijn verhaal te vertellen, nodig ik je uit om de wereld door mijn ogen te zien. Dit is wat je zult zien.

 

Mijn natuurlijke omgeving

‘Thuis’ is voor mij altijd een flexibel begrip geweest. Toen ik echter de kubus van muren verliet, die ik tot dan toe mijn huis had genoemd, en landde op een vliegveld met een onmogelijke naam, realiseerde ik me dat ik daar thuis was. Ik noem mezelf graag wereldburger, maar vind tegelijkertijd dat je die titel moet verdienen. Een groot deel van de wereld moet nog door mij ontdekt worden en hetzelfde geldt voor haar culturen. Iets wat ik plan te doen, door me in het leven net zo flexibel op te stellen als mijn interpretatie van het begrip ’thuis’. In de tussentijd stationeer ik me op de twee (vooralsnog) mooiste plekken van de wereld: Amsterdam en Rome.

Culturefreak

Verschillen fascineren me. Alles in onze omgeving wordt gelabeld als goed of fout en soms nemen we dingen voor waar aan. Ken je dat? wanneer je door een straat fietst die je maar al te goed kent, maar vandaag kijk je voor het eerst omhoog? Je wordt verrast door details, kleuren of gebouwen die je nooit eerder waren opgevallen. Het is prachtig om te zien en leuk om te ontdekken. Dat betekent niet dat je nu voor de rest van je leven omhoog moet kijken, je moet immers op het verkeer blijven letten (anders krijgen we ongelukken). Af en toe gluren kan natuurlijk nooit kwaad. Dus stap eens uit je eigen schoenen en laat je door een ander je langs jouw overtuiging rondleiden.

The pen is mightier…

Als een verlengde van zowel mijn rechterhand als mijn vermogen om verhalen te delen, is de pen een gegeven in mijn leven. Gelukkig gaat het om de spreekwoordelijke pen, want een toetsenbord bewaakt de leesbaarheid. Met dat instrument kan de lezer ten minste daadwerkelijk meegenieten. Het liefst schrijf ik een tekst die je uitdaagt om te lezen én het gevoel geeft dat dit vanzelf gaat.

 

Download mijn Curriculum Vitae