Tijdens mijn opleiding Communicatie heb ik me actief gericht op de ontwikkeling van mijn vaardigheden op het gebied van Analyseren & Onderzoeken. Daarbij is rekening gehouden met de invulling die de Hogeschool van Amsterdam aan die competentie geeft.

Als communicatiespecialist zoek ik proactief naar veranderingen in de interne en externe omgeving. Dit is met als doel een organisatie te begeleiden in het inspelen op deze veranderingen in hun communicatie. Bij de competentie hoort het vermogen om data te verzamelen en te selecteren op basis van relevantie. Vervolgens worden de data professioneel geanalyseerd en gerelateerd aan de positie van de organisatie.

Twee gedragsindicatoren gaan gepaard met deze competentie.

Analytisch Vermogen

Deze gedragsindicator sluit aan bij het gewenste gedrag binnen deze competentie. In een reflectie ga ik dieper in op mijn gedrag in een Best Practise.

Ontwikkelingsgerichtheid

Deze gedragsindicator is wenselijk bij iedere competentie. In alle gevallen blijft er ruimte voor verbetering. Door actief bezig te zijn met mijn ontwikkeling stimuleer ik de vooruitgang. Ook op dit gedrag heb ik gereflecteerd.

Bekijk hier het Competentieoverzicht van de Hogeschool van Amsterdam, opleiding Communicatie